Известие

Collapse
No announcement yet.

Фаровете светят ниско

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Фаровете светят ниско

Здравейте,
    не можах да намеря решение на подобен проблем до сега. Фаровете не са ксенон, обикновени са. Та идеята е, че макар и вдигнати на макс, пак са светят по-ниско от колкото трябва. И на стенд ходих и човека каза, че не може повече да се вдигнат.

Идеи?

166, 2.4 JTD'00

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
    Здравейте,
    не можах да намеря решение на подобен проблем до сега. Фаровете не са ксенон, обикновени са. Та идеята е, че макар и вдигнати на макс, пак са светят по-ниско от колкото трябва. И на стенд ходих и човека каза, че не може повече да се вдигнат.

Идеи?

Вдигнати на макс. откъде? Ако е от копчето вътре, то могат да се вдигнат и от врътката на фара за промяна на вертикалния ъгъл (шестостена на моторчето).

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Вдигнати на макс. откъде? Ако е от копчето вътре, то могат да се вдигнат и от врътката на фара за промяна на вертикалния ъгъл (шестостена на моторчето).
      На макс от врътката вътре и на макс от самите фарове.
      166, 2.4 JTD'00

Comment

Най-лесно е да сложиш подложки на долните крепежи на фара, за да изхвърлят долния край на фара напред.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Не се разбра дали изобщо се движат тези фарове - ако не се движат разлепване и ремонт.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Не се разбра дали изобщо се движат тези фарове - ако не се движат разлепване и ремонт.
            Движат се, просто и двата стигат до едно ниво, което е по-ниско от желаното (и според стенда). Иначе и двата достигат еднакво ниво, не е да кажеш, че само единия се е прецакал.
            166, 2.4 JTD'00

Comment

А провери ли дали крушките са ти монтирани правилно и дали случайно на са ти на обратно!
              Alfa Romeo 156 - 1.9 JTD 100 и не знам си там колко коня

Comment

Първоначално публикувано от ivomanev Покажи съобщение
                А провери ли дали крушките са ти монтирани правилно и дали случайно на са ти на обратно!
                Н7 не виждам как ще се обърнат..
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от ivomanev Покажи съобщение
                  Не
                  166, 2.4 JTD'00

Comment

Между корпуса на фара и рефлекторите има едно ябълковидно съединение посредством което моторчето ги движи. Възможно е да са се разкачили.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Или рефлекторите са загинали което е до болка познат проблем на нас собствениците на 166-ци.

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
                        Н7 не виждам как ще се обърнат..
                        Хахаха повярвай ми, сблъсквал се с такъв проблем!
                        Може да няма как, но някой майстор все някак беше успял и колата беше като разногледа!
                        Alfa Romeo 156 - 1.9 JTD 100 и не знам си там колко коня

Comment

Да си призная на моята 156 когато сменях крушка на левия фар я монтирах на обратно. Незнам как,но го направих,а добре,че беше брат ми да ми каже,че трепя гугутките,та снимах рефлектора,че не се вижда как трябва да се сложи крушката :P

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
                          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Аз даже съм слагал крушката на обратно.Ефекта беше същия,фар ниско долу.
                            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Аз все още не мога да си обясня как става.. скобата, държаща крушката, не може да се закачи нормално ако не е легнала както трябва..
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Working...
                              X